Aitakasvit luovat viihtyvyyttä puutarhaan

This entry was posted by on Wednesday, 23 November, 2016 at

Onko mielessäsi koskaan ollut puutarha, jossa voisit nauttia kaikessa rauhassa elämästä? Unelmien puutarhassa on lisäksi aitakasveista tehty aita, jonka avulla koirat saavat juosta ja leikkiä vapaasti.

dog-running

Aitakasvien avulla voit oleskella kauniina kesäpäivänä kaikessa rauhassa, nauttia vienosta tuulesta ja ottaa aurinkoa omassa rauhassasi.

Viherrakentaminen on suosittua

Viherrakentaminen voi olla perheen ja ystävien yhteinen harrastus. Se voi olla juuri se sinun juttusi, jonka tavoitteena on tehdä piha-alueista kauniita, viihtyisiä ja toimivia. Innokkaiden puutarhurien sormet syyhyävät varmasti ympäri vuoden päästä piha- ja puutarhatöihin. Keväällä piha kannattaa siistiä talven ja lumen jäljiltä. Muistilista on se ehdoton ykkönen. Kannattaa listata ylös asiat, joita haluaa tehdä. Lisäksi on hyvä kerätä tavarat ideoiden toteuttamista varten.

Tuija on erinomainen vaihtoehto

Sinulle saatetaan suositella pihaasi hyvää näkösuojaa, jonka erityisesti tuija-aita luo. Hyvä valinta on kartiotuija, joka kestää hyvin leikkausta ja kasvaa leikkaamalla tiheäksi ja tuuheaksi aidaksi.

Kartiotuija on nopeakasvuinen ja kohtuuhintainen. Timanttituija on myös hyvä vaihtoehto. Viherrakentaminen on nykyään yhä suositumpaa, ja internet on täynnä hyviä neuvoja, niksejä ja kokemuksia viihtyisän puutarhan luomiseen, kun kokemusta karttuu.

Tuijaa löytyy myös suosittuna ikivihreänä kasvina puutarhassa. Ne kestävät hyvin muotoilua ja leikkausta. Siksi se onkin ihanteellinen viihtyisän ja kotoisan puutarha-aidan luomiseen, jotta sinä ja vieraasi tulette varmasti viihtymään.

Tuija muuntuu näppärästi myös aidaksi. Jos haluat pihaasi viehkeän puutarha-aidan, mietit varmaan aloittamiseen liittyviä käytäntöjä. Ensimmäisessä vaiheessa on viisainta hankkia kirjallisuutta ja perehtyä aiheeseen. Hyviä lähteitä ovat kirjasto ja internet, sillä niistä saa näppärästi sopivia oppaita ja lisätietoja. Alustavan perehtymisen jälkeen on helppoa suunnata alan messuille, josta saat lisää tarvitsemaasi tietoa ja asiaan kuuluvaa käytännön opastusta.

Etukäteen suunniteltu on puoliksi tehty

Maa tarvitsee aurinkoa ja vettä, oikeanlaisia imeytyviä ravinteita ja lannoitetta, jotta kasvit kasvavat siinä hyvin. Maata kannattaa parantaa esimerkiksi kalkitsemalla, lannoittamalla ja laittamalla siihen lehtisilppua. Perinteiden mukaan on hyvä ja toimiva konsti, kun osan syksyn lehdistä jättää haravoimatta ja keräämättä, minkä seurauksena pinta saa arvokkaita ravinteita maatuvista lehdistä. Jos haluat edustavan, siistin ja huolitellun puutarhan, joka toimii myös mahdollisesti näkösuojan läheiselle tielle, kannattaa ihmeessä toteuttaa unelmia. Kun ryhdyt toimeen ja suunnittelet sen perusteellisesti, voit tulevina kesinä nauttia kesän puutarhajuhlista omaa pihaasi ihaillen.