Hyviä koirasivustoja internetissä

This entry was posted by on Tuesday, 14 October, 2014 at

Internet tarjoaa monta hyödyllistä ja hauskaa sivustoa myös koiraharrastajille ja koirien ystäville. Monet sivustoista ovat yleishyödyllisiä tietolähteitä, joissa annetaan erilaisia käytännön ohjeita koirien omistajille. Joukossa on kuitenkin myös ihan puhtaasti viihteellisiä sivuja, joissa mm. esitellään erilaisia koirarotuja.

Yksi aivan perushyödyllinen koiraharrastajien sivusto on tietenkin Suomen Kennel Liiton kotisivu. Sieltä löytyy paljon hyödyllistä tietoa liittyen niin koirien terveyteen ja kasvatukseen, kuin kaikkeen muuhunkin koirien ympärillä tapahtuvaan toimintaan. Kennel Liitosta saa myös apua, jos joudut jättämään koiran väliaikaisesti hoitoon esim. matkan takia. Tältä sivulta löytyy myös tietoa koira-aiheisista tapahtumista, kuten näyttelyistä ja kilpailuista.

Varsin hyödyllinen sivusto, varsinkin aloittelevalle koiraharrastajalle lienee myös luettelo eri koiraroduista. Tämän sivun löydät osoitteesta Koirat.com. Jokaisesta rodusta löytyy sanallinen kuvaus sen ulkonäöstä, luonteenpiirteistä ja esim. siitä, mistä ne ovat alkujaan kotoisin. Koiraroduista löytyy myös kuvia. Tämä sivusto on hyödyllinen niille, jotka eivät tunne koirarotuja kovinkaan hyvin, sillä täältä niitä on helppo opiskella.

Koirien kujeita puolestaan on yksityisen koiraharrastajan ylläpitämä sivu, josta löytyy hauskoja tarinoita ja kuvia koirista eri tilanteissa. Tarinat kertovat kahden koiran, nimittäin Kutin ja Nanan seikkailuista. Kuti on heeleri ja Nana puolestaan saksanpaimenkoira. Tällä blogimuodossa toteutetulla sivulla on myös hauskoja kuvia höystämässä pieniä koirista kertovia tarinoita. Ja tarinoitahan löytyy arkistoituna aina vuodesta 2012 alkaen.

Mikäli puolestaan haet muiden koiraharrastajien kokemuksia tai haluat vaikkapa kysyä jotain mieltäsi askarruttavaa asiaa, kannattaa silloin käydä tutustumassa johonkin koira-aiheiseen keskustelupalstaan. Eräs tällainen löytyy vaikka osoitteesta suomi24.fi. Keskustelupalstalta saatavaan tietoon kannattaa kuitenkin suhtautua hieman kriittisesti, mutta yleensä on hyvä merkki, jos useat kirjoittajat vahvistavat toistensa näkemyksiä, silloin voi ajatella, että tieto on luotettavaa.