Koiran ja omistajan liikunnan vuosittainen cycle

This entry was posted by on Thursday, 21 November, 2019 at

Koira, haukku, dog tai karvaturri – rakkaalla lemmikillä on monta nimeä. Koira on tunnetusti ihmisen paras kaveri, eikä ihme, sillä pelkästään liikunnan kannalta koiran kanssa voi harjoittaa lukuisiakin eri lajeja vuodenajasta toiseen. Liikkumaan ei siis koskaan tarvitse lähteä yksin, sillä iloinen karvaystävä on aina valmiina ulkoilemaan, oli ulkona sitten helle, lumisade tai piiskaava räntäsade. Millaisia lajeja koiran kanssa voi sitten harrastaa? Ja mikä vuodenaika on kullekin lajille otollinen?

Talvilajeja

Talvella ulkona on pimeää ja kylmää, mutta se ei estä harrastamista rakkaan koiran kanssa, sillä usein liikuntahetkissä sekä koira että omistaja saavat mukavan hien pintaan. Lähde lumiseen metsään samoilemaan ja anna koirasi viilettää vapaana. Jos kyseessä on iso ja energinen rotu, kuten esimerkiksi husky, voi koiralle opettaa myös valjakolla ajoa, mikä tuo iloa varsinkin perheen pienimmille. Myös erilaiset sisäharrastukset, kuten agility tai toko ovat mainioita talvilajeja koiralle.

Kesä tuo vapauksia

Kesäaikaan koiran kanssa voi ottaa ilon irti Suomen yöttömistä öistä ja lähteä tunnelmalliselle telttaretkelle tai pitkälle vaellukselle. Koiran voi opettaa kulkemaan myös esimerkiksi pyörän vierellä, jolloin lenkitkin voivat kasvaa pidemmiksi. Kesällä kannattaa kuitenkin huomioida sääolosuhteet, sillä paksun karvansa vuoksi koiralle tulee helposti kuuma. Ihanteellisinta onkin, että lenkille muistaa varata mukaan juomavettä ja koiralle tarjoutuu toisinaan mahdollisuus pulahtaa ulkoilun lomassa myös raikkaaseen meri- tai järviveteen viilentymään.