Koiranäyttelyyn kannattaa valmistautua huolella

This entry was posted by on Monday, 5 December, 2016 at

Koiranäyttelyt ovat usein koiranomistajan keskeinen harrastus. Koiranäyttelyyn oman koiran vieminen on erittäin suosittua niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, eikä mikään voita sitä tunnetta, kun kovan harjoittelun tuloksena näyttelypäivä sujuu kuin leikki. Näyttelyyn kannattaakin valmistautua huolella.

dog_show_115402975

Huolellinen harjoittelu takaa menestyksen

Koiralle näyttelyyn osallistuminen on yhtä jännittävää kuin omistajallekin. Tämän takia näyttelyyn osallistuvan on hyvä tutustua näyttelytilanteeseen etukäteen. Erityisesti ensimmäistä kertaa koiranäyttelyyn osallistuvan kannattaa lukea läpi näyttelyiden perusohjeet ja kulku, kuten myös omaan rotuun liittyvät erikoisuudet näyttelyissä. Esimerkiksi saksanpaimenkoiran ja puudelin välillä näyttelykäytännöissä ja valmistautumisessa on paljonkin erilaisuuksia.

Tärkeää on myös valmistella koira tuomarin tutkintaa varten: näyttelyssä tuomari tarkistaa esimerkiksi koiran hampaat ja yleisrakenteen. Tarkistuksessa on erityisen tärkeää, että koira antaa tuntemattoman tuomarin tutkia itsensä. Ota huomioon, että koira aistii omistajan hermostuneisuuden, joten on syytä harjoitella myös omaa rauhallisuutta ennen näyttelyä.

Mukaan pakattavat tavarat auttavat näyttelytilanteessa sekä matkalla

Mukaan pakattavien asioiden listalla on muutakin kuin itse koira. Mukaan kannattaa varata ainakin turkin viimeistelyyn tarvittavat tarvikkeet, koiran rokotustodistukset, vesikuppi, makupaloja, näyttelynumero ja eväitä oman jaksamisen takaamiseksi.

Näiden lisäksi näyttelyyn voi tuoda muitakin tarpeelliseksi kokemiaan tavaroita, kuten kokoontaitettavan pöydän, jonka päällä koiraa voi harjata ja valmistella näytökseen. Tarvikkeet koiralle tilaat helposti netistä. Hintoja vertailevat sivustot, kuten esimerkiksi Salerunner.fi auttavat parhaiden hintojen löytämisessä.

Tärkeitä vinkkejä hyvän kokemuksen saamiseksi

Jotta päivä sujuisi mahdollisimman hyvin, lähde näyttelypaikalle ajoissa. Pitkän matkan päästä näyttelypaikalle kulkevien on syytä varata matkaan runsaasti aikaa yllättävien pysähdystarpeiden varalta. Näyttelypaikalle saavuttua aikaa kuluu parkkipaikan etsimiseen, jonottamiseen sekä oman kehän löytämiseen.

Sinulle tai koiralle kummallekaan ei ole mukavaa juosta suoraan tuomareiden eteen, vaan näyttelypaikalla mukavinta on, jos ehtii hengähtää hetken ennen omaa suoritusta. Näyttely sujuu myös koiran osalta paremmin, kun paikalle on saavuttu rauhallisesti, ja kun aikaa uuden paikan ääniin ja hajuihin tottumiseen on varattu aikatauluun.

Kehässä hyvään menestykseen vaikuttaa myös omistajan käytös. Koiralle on sallittua antaa kehuja ja pieniä kommentteja, ja tämä onkin suositeltavaa koiran rauhallisen mielen takaamiseksi. Kun olet itse rauhallinen ja hyvällä tuulella, on koiran onnistunut käytös näyttelyssä myös paljon todennäköisempää.